Pericol Public: Caderea Fragmentelor de la Pasajul Basarab Ridică Întrebări Serioase despre Siguranța Infrastructurii

Pericol Public: Caderea Fragmentelor de la Pasajul Basarab Ridică Întrebări Serioase despre Siguranța Infrastructurii

Recent, un incident îngrijorător a avut loc pe unul dintre cele mai circulate pasaje din București, Pasajul Basarab, unde fragmente din structura acestuia au căzut pe o mașină în timpul traficului de vârf. Jurnalistul Ciprian Cherciu, care se afla la volan, a surprins momentul cu camera de bord, iar acum intenționează să acționeze în justiție Primăria Capitalei pentru daunele suferite.

Pasajul Basarab, inaugurat în 2011 și costând aproape 240 de milioane de euro, nu a primit încă recepția finală, lucru care împiedică orice lucrări de reabilitare sau întreținere. Această situație a lăsat pasajul și trotuarul rulant asociat într-o stare de neglijare, cu componente ruginite și într-o avansată stare de degradare.

Primăria Capitalei, deținătoarea obiectivului, susține că fără recepție nu se pot efectua investiții pentru reparații. În plus, există un litigiu între municipalitate și constructorul ASTALDI, care afirmă că a efectuat lucrări suplimentare neplătite în valoare de peste 111 milioane de lei.

Incidentul recent servește drept un semnal de alarmă pentru autorități și subliniază nevoia urgentă de a se ocupa de întreținerea infrastructurii critice a orașului, pentru a preveni potențiale tragedii. Cetățenii așteaptă măsuri concrete pentru asigurarea siguranței și evitarea unor astfel de incidente în viitor.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;