Salina Praid se redeschide pentru vizitatori după lucrări de urgență

Salina Praid se redeschide pentru vizitatori după lucrări de urgență

Salina Praid își va redeschide porțile pentru public începând cu data de 15 iunie, după ce activitatea a fost sistată timp de o lună din cauza infiltrărilor provocate de pârâul Corund. Directorul de producție al SALROM, Irina Muller, a declarat că s-au efectuat lucrări de primă urgență care au securizat atât activitatea turistică, cât și pe cea de producție. Lucrările au inclus realizarea unui bypass pentru devierea pârâului Corund și a unui canal de gardă capabil să preia debite mai mari de apă.

Compania a anunțat că situația a fost monitorizată în permanență de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență și că, în prezent, mici infiltrări rămase sunt gestionate și nu prezintă un pericol. Vizitatorii sunt așteptați să exploreze din nou atracția turistică, cu un program de funcționare între orele 08:00 și 18:00, ultima intrare a autobuzului fiind la ora 16:30.

Sistarea activității a fost inițial anunțată în data de 15 mai de Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, iar echipele salinei au colaborat cu Administrația Bazinale de Apă Mureș pentru a controla situația.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;