Simona Halep solicită daune de 10 milioane de dolari de la producătorul suplimentului contaminat

Simona Halep solicită daune de 10 milioane de dolari de la producătorul suplimentului contaminat

În mijlocul unei lupte pentru reputația sa, Simona Halep, una dintre cele mai cunoscute sportive din România, a deschis un proces împotriva firmei canadiene Quantum Nutrition, după ce a fost suspendată pentru dopaj. Incidentul, care a avut loc la US Open în 2022, a dus la o suspendare de patru ani din partea Agenției Internaționale pentru Integritatea Tenisului (ITIA), punând în pericol viitorul carierei sale în tenis.

Acuzațiile aduse de Halep sunt grave: ea susține că suplimentul nutritiv Keto MCT, produs de Quantum Nutrition, a fost contaminat cu Roxadustat, o substanță interzisă de Agenția Mondială Antidoping. Roxadustat este cunoscut pentru capacitatea sa de a crește nivelul de hemoglobină și producția de celule roșii din sânge, ceea ce poate oferi un avantaj nejustificat sportivilor.

Simona Halep, în vârstă de 32 de ani și câștigătoare a două titluri de Grand Slam, își apără cu fermitate integritatea, declarând că nu a folosit niciodată substanțe interzise și că a fost indusă în eroare de afirmațiile companiei că produsul lor este sigur și legal.

Fosta lideră mondială a tenisului feminin cere daune de peste 10 milioane de dolari, plus daune punitive, într-un proces intentat la tribunalul de stat din Manhattan, New York. Până în prezent, Quantum Nutrition nu a oferit un răspuns public la acuzațiile aduse.

În timp ce așteaptă verdictul de la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS), care a avut loc la Lausanne, Simona Halep rămâne încrezătoare că adevărul va ieși la iveală și că va putea reveni pe terenul de tenis pentru a-și continua cariera.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;