Partidul la putere în Serbia câștigă alegerile locale din Belgrad, depășind acuzațiile de fraudă

Partidul la putere în Serbia câștigă alegerile locale din Belgrad, depășind acuzațiile de fraudă

Partidul Progresist Sârb (SNS), condus de președintele Aleksandar Vucic, a câștigat alegerile locale din capitala Belgrad, obținând peste jumătate din voturi. La șase luni de la alegerile anterioare, care au fost marcate de acuzații de fraudă și proteste, SNS și-a consolidat poziția, conform rezultatelor preliminare furnizate de Centrul pentru alegeri libere și democrație (CeSID) și Ipsos.

În decembrie, SNS câștigase 49 din cele 110 locuri în consiliul municipal, dar nu a putut forma o coaliție. Acuzațiile de "nereguli", "cumpărare de voturi" și "umplerea urnelor de vot" au determinat observatorii Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) să critice procesul electoral, ceea ce a dus la noi alegeri. Președintele Vucic a declarat într-un discurs transmis în direct că acum partidul său va avea între 62 și 63 de locuri în consiliul local.

Mișcarea de opoziție Kreni Promeni (Mișcare Schimbare) a obținut 17% din voturi, clasându-se pe locul al doilea. Prezența la vot a scăzut comparativ cu scrutinul din decembrie, cu doar 37% dintre alegătorii din Belgrad participând la vot cu două ore înainte de închiderea secțiilor.

OSCE, care a avut 120 de observatori prezenți în toată țara, urmează să își prezinte observațiile în cadrul unei conferințe de presă. Președintele Vucic și SNS au negat întotdeauna acuzațiile de fraudă și au sărbătorit victoria cu focuri de artificii deasupra capitalei.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;