Ministrul Agriculturii Florin Barbu își nuanțează poziția privind demisia comisarului european pentru Agricultură

Ministrul Agriculturii Florin Barbu își nuanțează poziția privind demisia comisarului european pentru Agricultură

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a fost în centrul atenției după ce a anunțat că va solicita demisia comisarului european pentru Agricultură, Janusz Wojciechowski, în semn de protest față de nerespectarea unui vot favorabil pentru derogările propuse de România în regulile UE privind agricultura. În cadrul Consiliului de Miniștri de la Bruxelles, Barbu și-a exprimat dezamăgirea față de lipsa de acțiune a Comisiei Europene, menționând că fermierii români se confruntă cu dificultăți în urma conflictului dintre Rusia și Ucraina și au nevoie de sprijin real, nu de piedici în obținerea producției.

Înainte de a ajunge la Bruxelles, Barbu a avut o discuție cu fermierii la Târgu Mureș, unde a declarat că va cere demisia comisarului dacă nu se rezolvă problema derogărilor de la GAEC 7 și GAEC 8, care se referă la rotația culturilor și la condiția de a lăsa 4% din suprafața fermei nelucrată (pârloagă). Cu toate acestea, odată ajuns la Bruxelles, ministrul și-a nuanțat declarațiile, subliniind că dacă fermierii nu sunt înțeleși și sprijiniți, atunci toți cei implicați, inclusiv comisarul european, ar trebui să-și reconsidere pozițiile.

Premierul Marcel Ciolacu a intervenit, menționând că nu a fost solicitată demisia comisarului și că ministrul Agriculturii a dorit să sublinieze necesitatea unui sprijin real pentru fermieri. Această situație evidențiază tensiunile și provocările cu care se confruntă agricultura europeană în contextul actual, precum și importanța dialogului și colaborării între statele membre și instituțiile UE pentru a găsi soluții eficiente.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;