Maia Sandu avertizează despre posibilele acțiuni de destabilizare ale Rusiei în Republica Moldova

Maia Sandu avertizează despre posibilele acțiuni de destabilizare ale Rusiei în Republica Moldova

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a lansat un semnal de alarmă cu privire la posibilele încercări ale Rusiei de a destabiliza din nou țara în această primăvară. În timpul unei conferințe de presă ținute la Timișoara, Maia Sandu a vorbit despre eforturile constante ale Federației Ruse de a folosi regimul separatist din Transnistria pentru a submina guvernarea de la Chișinău. Aceste declarații vin în contextul în care regiunea Transnistria a acuzat Moldova de antrenarea soldaților ucraineni pentru atacuri asupra instituțiilor transnistrene, acuzații negate ferm de autoritățile moldovene.

Maia Sandu a subliniat că, în ciuda provocărilor, Moldova este hotărâtă să contracareze aceste tentative și să comunice deschis cu cetățenii despre riscurile existente. Totodată, președinta a menționat că țara sa se bazează pe sprijinul României și al comunității internaționale pentru a face față acestor provocări.

În același timp, Institutul pentru Studierea Războiului (ISW) a indicat că Rusia ar putea intensifica războiul hibrid împotriva Republicii Moldova, prin încurajarea separatiștilor și posibile operațiuni sub steag fals în Transnistria. Ministerul rus al Afacerilor Externe a convocat ambasadorul Moldovei în Rusia pentru a protesta împotriva a ceea ce numește „acțiuni neprietenoase” ale Chișinăului, lăsând să planeze amenințarea unor represalii suplimentare.

În acest context tensionat, Maia Sandu a fost onorată cu Premiul "Timișoara pentru valori europene", un gest simbolic care confirmă recunoașterea eforturilor sale de a menține cursul pro-european al Republicii Moldova.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;