Maia Sandu, gest de solidaritate: Donează premiul de 30.000 de euro pentru susținerea copiilor cu sindromul Down

Maia Sandu, gest de solidaritate: Donează premiul de 30.000 de euro pentru susținerea copiilor cu sindromul Down

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a ales să facă un gest nobil, donând Premiul „Timișoara pentru Valori Europene” unei cauze nobile. Suma de 30.000 de euro a fost oferită Asociației Obștești „Prietena Mea”, care reprezintă „vocea copiilor cu sindromul Down” și militează pentru incluziunea acestora în societate.

Decizia de a dona premiul a venit în urma unor polemici și acuzații de corupție, care au fost rapid clarificate de către Centrul Național Anticorupție din Moldova. Acesta a confirmat că Maia Sandu poate accepta premiul, deoarece nu se încadrează în categoria „cadourilor admisibile”.

Prin acest gest, Maia Sandu nu doar că susține o cauză socială importantă, dar și transmite un mesaj puternic despre valoarea solidarității și a responsabilității sociale. Asociația „Prietena Mea” va putea folosi acești bani pentru a-și continua misiunea de a crește gradul de acceptare a persoanelor cu dizabilități și de a oferi suport familiilor acestora.

Premiul a fost acordat de Asociația pentru Promovarea Timișoarei și a fost însoțit de reacții internaționale, inclusiv din partea Rusiei, care a interpretat gestul ca un posibil pas spre apropierea Moldovei de România. Cu toate acestea, Maia Sandu a ales să rămână concentrată pe beneficiul real pe care îl poate aduce comunității.

În concluzie, atitudinea Președintei Maia Sandu reprezintă un exemplu de altruism și dedicare față de cei mai vulnerabili membri ai societății, subliniind importanța incluziunii și acceptării într-o lume în care fiecare individ merită să fie fericit și apreciat.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;