Intervenție periculoasă la Brăila: Jandarmi atacați de un bărbat băut care asculta muzică prea tare

Intervenție periculoasă la Brăila: Jandarmi atacați de un bărbat băut care asculta muzică prea tare

Într-un incident periculos ce a avut loc în cartierul Chercea din municipiul Brăila, un echipaj al Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) a fost atacat de un bărbat în stare avansată de ebrietate. Intervenția, care a început ca o solicitare simplă pentru reducerea nivelului muzicii deranjante, s-a transformat rapid într-un episod violent.

Sâmbătă, 9 martie, jandarmii au fost chemați să intervină la un imobil de unde se auzea muzică la un volum ridicat, perturbând liniștea locatarilor. La sosirea forțelor de ordine, un bărbat de 33 de ani, vizibil alterat de alcool, a început să adreseze injurii și să atace fizic echipajul, folosindu-se de poarta curții, o lopată și cărămizi. În ciuda amenințărilor cu moartea, jandarmii au reușit să îl imobilizeze și să îl conducă spre autospecială.

Situația a escaladat când alte persoane din curtea imobilului au intervenit în apărarea agresorului, încercând să obstrucționeze acțiunea forțelor de ordine. Un echipaj medical a fost solicitat la fața locului când bărbatul a simulat o stare de leșin, însă nu au fost necesare îngrijiri medicale.

În urma incidentului, bărbatul a fost dus la sediul Poliției Municipiului Brăila pentru întocmirea actului de sesizare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ultraj. De asemenea, jandarmii au aplicat două sancțiuni contravenționale în valoare de 3.000 lei, pentru exprimarea de insulte și tulburarea ordinii publice, atât agresorului, cât și unui alt participant la scandal, în vârstă de 39 de ani.

Acest incident subliniază riscurile cu care se confruntă forțele de ordine în misiunile lor zilnice și importanța respectării legii de către cetățeni pentru menținerea siguranței publice.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;