Incident Şocant în Aer: Pasager Încearcă Să Deschidă Ușa Avionului în Zbor

Incident Şocant în Aer: Pasager Încearcă Să Deschidă Ușa Avionului în Zbor

Într-un eveniment alarmant care a avut loc recent, un pasager a provocat panică la bordul unui avion American Airlines, încercând să deschidă ușa aeronavei în timp ce aceasta se afla la o altitudine de aproape 8.000 de metri. Zborul 1219, cu destinația Chicago, a fost nevoit să se întoarcă la aeroportul de plecare din Albuquerque, New Mexico, după acest incident terifiant.

Conform martorilor, bărbatul a dezactivat mecanismul de siguranță și a încercat să manevreze maneta ușii, provocând un șuierat distinct datorită diferenței de presiune. Intervenția promptă a pasagerilor și a echipajului a împiedicat o potențială tragedie, iar avionul a aterizat în siguranță înapoi pe Aeroportul Internațional Sunport din Albuquerque.

Un video care a devenit viral pe rețelele sociale ilustrează momentul de panică și eforturile eroice ale celor de la bord pentru a preveni deschiderea ușii. Acest incident vine într-o perioadă în care industria aviației civile este deja în alertă, urmând un alt incident recent în care o ușă a unui Boeing 737 MAX 9 al companiei Alaska Airlines s-a desprins în zbor.

Autoritățile de reglementare a aviației civile din SUA (FAA) au confirmat că se desfășoară o anchetă pentru a determina circumstanțele exacte ale incidentului. Deși numărul incidentelor cu pasageri indisciplinați a scăzut în ultimii ani, acest caz subliniază nevoia continuă de vigilență în domeniul siguranței aeriene.

Incidentul reamintește că, deși zborurile comerciale rămân una dintre cele mai sigure metode de călătorie, riscurile asociate cu comportamentul imprevizibil al pasagerilor necesită atenție constantă și protocoale de securitate stricte.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;