Guvernul României aprobă un ajutor de stat de 471 de milioane de lei pentru restructurarea TAROM

Guvernul României aprobă un ajutor de stat de 471 de milioane de lei pentru restructurarea TAROM

Guvernul României a aprobat un ajutor de stat în valoare de 471,04 milioane de lei pentru sprijinirea procesului de restructurare a companiei aeriene TAROM, conform declarațiilor făcute de Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu. Decizia, care a urmat unei hotărâri a Comisiei Europene din 29 aprilie 2024, are ca scop redresarea financiară a operatorului aerian național.

Din suma totală aprobată, 214,3 milioane de lei vor fi direcționați pentru capitalizarea companiei în anul 2024, în timp ce 12,51 milioane de lei reprezintă o majorare a capitalului social efectuată în 2023. O sumă de 244,22 milioane de lei va fi folosită pentru acoperirea unui împrumut acordat în 2020, inclusiv dobânzile aferente.

Ministrul Grindeanu a subliniat importanța deciziei pentru viitorul TAROM, menționând că fondurile vor contribui la acoperirea deficitului de lichiditate și vor asigura echilibrul financiar necesar pentru ca operatorul aerian să devină profitabil începând cu acest an.

Comisia Europeană a aprobat planul de restructurare al TAROM, considerând că acesta va permite companiei să își restabilească viabilitatea pe termen lung, minimizând în același timp distorsiunile concurențiale. Comisarul european pe transporturi, Adina Vălean, a exprimat încrederea că decizia Comisiei Europene va favoriza atragerea de investitori pentru TAROM.

Planul de restructurare prevede, printre altele, raționalizarea operațiunilor, reînnoirea flotei și reducerea costurilor. Măsurile notificate includ anularea unei datorii de aproximativ 49,53 milioane euro și o injecție de capital de aproximativ 45,77 milioane euro.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;