Președintele Rusiei, Vladimir Putin, în vizită oficială în Belarus pentru discuții strategice și manevre nucleare

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, în vizită oficială în Belarus pentru discuții strategice și manevre nucleare

Președintele rus Vladimir Putin a sosit în Belarus pentru o vizită oficială de două zile, începând de joi, în contextul desfășurării manevrelor nucleare tactice comune între cele două țări. Întâlnirea cu omologul său belarus, Aleksandr Lukașenko, este programată pentru vineri, la Palatul Independenței din Minsk, unde vor discuta despre dezvoltarea parteneriatului strategic și perspectivele integrării în cadrul Uniunii statale Rusia-Belarus, precum și problemele-cheie internaționale.

În plus, liderii vor aborda consolidarea securității comune și reacția la amenințările reprezentate de NATO. Vizita coincide cu începutul manevrelor nucleare tactice în Districtul militar Sud, care include regiunile din sudul Rusiei și teritoriile ucrainene anexate. Manevrele au stârnit îngrijorare la Kiev și în cadrul Alianței Nord-Atlantice. Putin a motivat desfășurarea acestor exerciții ca răspuns la amenințările occidentale, iar Lukașenko a subliniat caracterul defensiv al armamentului nuclear desfășurat, considerându-l un factor de descurajare împotriva NATO. Totuși, Moscova a clarificat că orice utilizare a armamentului nuclear este la discreția președintelui rus, în calitate de comandant suprem al forțelor armate.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;