Franța reiterează că nu sunt îndeplinite condițiile pentru recunoașterea statului Palestina

Franța reiterează că nu sunt îndeplinite condițiile pentru recunoașterea statului Palestina

Franța a comunicat că, în contextul actual, nu sunt îndeplinite condițiile necesare pentru a recunoaște statul Palestina. Ministrul francez de Externe, Stéphane Séjourné, a subliniat că o astfel de recunoaștere trebuie să fie un instrument diplomatic eficient pentru soluția cu două state, care să coexiste în pace și securitate. Declarația a fost făcută în urma unei întâlniri cu omologul său israelian, Israel Katz, care se află în vizită la Paris.

În contrast, Norvegia a anunțat recent recunoașterea statului Palestina, iar Spania și Irlanda se pregătesc să ia decizii similare, în speranța de a încuraja o soluție politică viabilă pentru conflictul israeliano-palestinian. În urma acestor anunțuri, Israelul a retras ambasadorii săi din cele trei țări pentru consultări, exprimându-și preocuparea pentru suveranitatea și securitatea sa.

Franța, prin vocea ministrului său de Externe, a menționat că recunoașterea statului Palestina nu este un subiect tabu, dar insistă că trebuie să fie o decizie oportună și constructivă pentru procesul de pace. În acest moment, Franța consideră că nu sunt îndeplinite condițiile pentru ca o astfel de hotărâre să aibă un impact real în regiune.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;