Rusia solicită dialog cu Occidentul pentru a atenua tensiunile nucleare

Rusia solicită dialog cu Occidentul pentru a atenua tensiunile nucleare

Kremlinul a făcut apel miercuri la un "dialog aprofundat" cu Occidentul pentru a reduce tensiunile crescânde, inclusiv în sfera nucleară, acuzând țările occidentale că refuză angajamentul în ciuda riscurilor potențiale. Războiul în Ucraina a dus relațiile dintre Est și Vest la un nivel de pericol comparabil cu criza rachetelor cubaneze din 1962. Ministerul rus al Apărării a anunțat că a început exerciții simulate pentru pregătirea lansării de arme nucleare tactice, la ordinul președintelui Vladimir Putin, un semnal de avertizare pentru a descuraja implicarea mai profundă a Occidentului în conflictul ucrainean.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a subliniat că escaladarea tensiunilor este "potențial periculoasă" și a subminat stabilitatea și predictibilitatea în Europa și alte regiuni ale lumii. Peskov a insistat că este necesar un dialog între principalii actori internaționali, folosind metode politice și diplomatice pentru a găsi o soluție la situația tensionată actuală, dar că Occidentul a respins această abordare.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;