Eșec Istoric pentru Handbalul Românesc la Euro 2024: România înfrântă de Spania

Eșec Istoric pentru Handbalul Românesc la Euro 2024: România înfrântă de Spania

În cadrul Campionatului European de Handbal din 2024, echipa națională a României a suferit o înfrângere zdrobitoare în fața Spaniei, scorul final fiind 24-36. Acest meci, desfășurat în SAP Arena din Mannheim, a marcat cel mai sever eșec al handbaliștilor români la un turneu final european.

Confruntarea a început promițător pentru „tricolori”, care au condus cu 7-6 în primele minute ale meciului. Totuși, echilibrul s-a rupt rapid, iar Spania, dubla campioană europeană din 2018 și 2020, și-a arătat superioritatea, distanțându-se la un moment dat la 8 goluri diferență.

Eforturile românilor de a reveni în joc prin tactica „extra player”, renunțând la portar pentru un atacant suplimentar, nu au adus rezultatele scontate, ci, dimpotrivă, au permis Spaniei să înscrie consecutiv. Marcatorii principali pentru România au fost Ionuț Nistor și Călin Dedu, fiecare cu câte 4 goluri, în timp ce pentru Spania, Aleix Gomez a fost golgheterul meciului, cu 8 goluri marcate.

Această înfrângere vine să adâncească dezamăgirea suporterilor români, rememorând precedenta contraperformanță istorică din 5 iunie 1994, când România a fost învinsă de Belarus cu scorul de 24-33.

În ciuda acestui rezultat nefavorabil, echipa națională de handbal a României continuă să lupte pentru îmbunătățirea performanțelor și pentru a face față provocărilor de pe scena europeană a handbalului.

Pentru mai multe știri și actualizări despre performanțele echipei naționale de handbal, urmăriți-ne pe Google News și pe pagina oficială de Facebook a Federației Române de Handbal.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;