Copilul din Gorj vândut în Germania, salvat și repatriat de autorități

Copilul din Gorj vândut în Germania, salvat și repatriat de autorități

Un caz tulburător a ieșit la lumină recent, când autoritățile din România și Germania au colaborat pentru salvarea unui băiețel de șase ani din Gorj, care fusese vândut de părinții săi pentru suma de 8.000 de lei. Copilul, care a fost trecut ilegal granița cu documente false, este acum pe drumul de întoarcere în România, însoțit de specialiști.

Rareș-Petru Achiriloaie, președintele Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție (ANPDCA), a subliniat că prioritatea este starea de bine a copilului și recuperarea acestuia după trauma suferită. În Germania, unde copilul a fost găsit în grija unui cetățean străin, autoritățile au colaborat pentru a facilita repatrierea minorului.

În România, ancheta este în curs de desfășurare sub coordonarea DIICOT Gorj, cu suspiciuni de trafic de minori. Între timp, frații copilului, o fetiță de opt ani și un băiețel de doi ani și opt luni, au fost preluați de autorități și se află în grija unui asistent maternal.

Acest caz a stârnit indignare și a evidențiat nevoia de protecție sporită pentru copiii aflați în situații vulnerabile. Autoritățile au promis că vor acționa rapid pentru a asigura că cei vinovați vor fi trași la răspundere pentru faptele lor.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;