Controversă în Filipine: Președintele Marcos Jr. folosește elicopterul prezidențial pentru a ajunge la concertul Coldplay

Controversă în Filipine: Președintele Marcos Jr. folosește elicopterul prezidențial pentru a ajunge la concertul Coldplay

Președintele filipinez Ferdinand Marcos Jr., cunoscut și sub numele de Bongbong Marcos, a stârnit furie și indignare în rândul cetățenilor după ce a utilizat elicopterul prezidențial pentru a participa la un concert al celebrei trupe britanice Coldplay. Acest gest este considerat de mulți un abuz de putere și o utilizare inadecvată a resurselor guvernamentale.

Evenimentul muzical, care a avut loc pe Philippine Arena – cea mai mare arenă acoperită din lume – a atras peste 40.000 de spectatori. Însă decizia președintelui de a folosi mijloacele oficiale de transport pentru a ajunge la concert a provocat reacții negative pe rețelele sociale. Utilizatorii au condamnat folosirea banilor contribuabililor pentru deplasarea prezidențială, punând sub semnul întrebării legitimitatea acestei acțiuni.

Grupul pentru securitatea prezidențială a justificat folosirea elicopterului prin faptul că traficul greu din ziua concertului ar fi putut reprezenta o amenințare la adresa securității președintelui și a soției sale. Cu toate acestea, argumentele nu au fost suficiente pentru a calma spiritele, iar criticii au subliniat că folosirea resurselor oficiale în scopuri personale nu este acceptabilă.

Imaginile cu președintele și prima doamnă la concert au circulat pe internet, alimentând și mai mult discuțiile. În timp ce familia prezidențială se bucura de muzică și amintiri, cetățenii exprimau nemulțumirea față de ceea ce mulți consideră a fi un comportament nepotrivit pentru un lider de stat.

Această situație vine în contextul în care familia Marcos este deja asociată cu controverse istorice, Ferdinand Marcos Jr. fiind fiul fostului președinte al cărui regim a fost răsturnat printr-o revoluție populară acum patru decenii.

În timp ce Filipinele sunt zguduite de această controversă, trupa Coldplay continuă să își încânte fanii din întreaga lume, având programate și două concerte la București în iunie 2024.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;