Bucureștiul în Top 35 Orașe Poluate din Lume: Cum se Compară cu Alte Capitale Europene

Bucureștiul în Top 35 Orașe Poluate din Lume: Cum se Compară cu Alte Capitale Europene

Într-o lume tot mai preocupată de impactul poluării asupra sănătății și mediului, un raport recent al organizației AirVisual a evidențiat orașele cu cele mai ridicate niveluri de poluare a aerului. Surprinzător sau nu, capitala României, București, se află pe locul 35 în acest clasament global, indicând o situație de poluare atmosferică moderată.

Cu un indice de poluare de 75, Bucureștiul se află într-o poziție mai favorabilă decât alte orașe europene precum Berlin, Wroclaw sau Istanbul, care prezintă un nivel mai ridicat de particule nocive în aer. Totuși, capitala României depășește orașe ca Budapesta, Kiev și Sofia în termeni de poluare.

Liderul nefericit al acestui top este Hanoi, capitala Vietnamului, unde nivelul particulelor PM2,5 a atins valoarea alarmantă de 186 micrograme pe metru cub. Această situație a condus la vizibilitate redusă și la probleme serioase de sănătate pentru locuitorii orașului.

Poluarea aerului este un inamic invizibil care afectează sistemul respirator și poate contribui la boli cronice. Este esențial să conștientizăm impactul pe care îl are stilul de viață urban asupra calității aerului și să luăm măsuri pentru a reduce emisiile de particule fine. Orașe durabile și tehnologii ecologice sunt doar câteva dintre soluțiile care pot ajuta la îmbunătățirea calității aerului în zonele urbane.

Clasamentul AirVisual servește drept un semnal de alarmă pentru orașele de pe tot globul, inclusiv pentru București, să ia măsuri în vederea reducerii poluării și protejării sănătății locuitorilor săi.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;