București: Avarie Critică la CET Grozăvești și CET București Vest - Fără Apă Caldă în Mii de Locuințe

București: Avarie Critică la CET Grozăvești și CET București Vest - Fără Apă Caldă în Mii de Locuințe

Locuitorii Capitalei se confruntă cu o situație de urgență după ce două dintre cele mai importante centrale termice, CET București Vest și CET Grozăvești, au suferit avarii majore, lăsând mii de blocuri fără apă caldă. Incidentul a avut loc marți, în jurul orei 18:00, când rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica a fost grav afectată.

ELCEN, compania responsabilă pentru furnizarea energiei termice în București, a anunțat că Centrala Grozăvești nu mai poate furniza apă de adaos necesară pentru funcționarea sistemului. În consecință, repornirea centralei este imposibilă în acest moment. Pierderile masive de apă din rețeaua de termoficare au provocat oprirea echipamentelor aflate în funcțiune la CET București Vest, complicând și mai mult situația.

O spărtură secundară a survenit în aceeași seară, întrerupând complet livrarea apei de adaos din CET Grozăvești. Sala turbinelor din centrala Grozăvești a fost inundată, punând în pericol funcționarea motorului și a echipamentelor electrice. Echipele Termoenergetica lucrează neîncetat pentru remedierea avariilor, pentru ca ELCEN să poată pune din nou în funcțiune echipamentele necesare.

În acest moment nu există o estimare clară a timpului necesar pentru rezolvarea problemei, iar bucureștenii sunt sfătuiți să urmărească anunțurile oficiale pentru a fi la curent cu progresul lucrărilor de reparații. Această avarie majoră vine să sublinieze fragilitatea infrastructurii de termoficare a orașului și necesitatea unor investiții urgente în modernizarea și întreținerea acesteia.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;