Sfaturi Utile pentru Evitarea Aglomerației pe Valea Prahovei și Rute Alternative Pentru Șoferi

Sfaturi Utile pentru Evitarea Aglomerației pe Valea Prahovei și Rute Alternative Pentru Șoferi

Cu ocazia finalizării minivacanței, traficul pe Valea Prahovei și pe autostrada A2 Constanța – București a crescut semnificativ, determinând formarea de coloane de mașini și încetinirea circulației. Pentru a evita aglomerația și a asigura o călătorie cât mai plăcută și sigură, polițiștii rutieri și Centrul Infotrafic oferă o serie de recomandări și rute alternative pentru șoferii care se întorc de la munte sau de la mare.

Valorile ridicate de trafic au fost semnalate pe DN 1, între stațiunile Predeal și Bușteni, dar și între localitățile Comarnic și Breaza. În acest context, polițiștii acționează pentru fluidizarea traficului și oferă următoarele sfaturi pentru conducătorii auto:

- Menținerea unei distanțe de siguranță între vehicule pentru a evita coliziunile;

- Evitarea depășirilor riscante și a coloanelor de autovehicule;

- Planificarea atentă a traseului de parcurs și utilizarea rutelor alternative; - Respectarea celorlalți participanți la trafic și semnalizarea corectă a schimbărilor de direcție sau bandă;

- Pe autostrăzi, acordarea priorității la ieșirea din spațiile de servicii și utilizarea luminilor de avarie în cazul formării unei coloane care oprește brusc.

Rutele alternative recomandate pentru DN 1 București – Ploiești – Brașov sunt:

- București – Autostrada A3 – Ploiești – Cheia – DN 1A – Brașov; - București – Autostrada A1 – Pitești – Câmpulung – DN 73 – Râșnov;

- București – DN 71 – Târgoviște – DN 72A – Câmpulung – DN 73 – Râșnov; - București – Târgoviște – DN 71 Sinaia.

Pentru a evita aglomerația pe autostrada A2 Constanța – București, se recomandă următoarele rute alternative:

- DN 2A Constanța – Hârșova – Slobozia – Urziceni – DN 2 – București;

- A2 – Fetești sau Drajna – DN 3A – Lehliu-Gară – DN 3 – Fundulea – București; - DN 3 Constanța – Murfatlar – Adamclisi – Ostrov (traversare cu bacul) – Călărași – DN 21 Călărași – Drajna – A2 Drajna – București.

Prin urmare, pentru a evita disconfortul creat de aglomerație și pentru a ajunge în siguranță la destinație, șoferii sunt îndemnați să urmeze aceste recomandări și să opteze pentru rutele alternative propuse.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;