Avarie majoră la Magistrala Berceni: Peste 1.100 de blocuri din Sectorul 4 București fără apă caldă și căldură

Avarie majoră la Magistrala Berceni: Peste 1.100 de blocuri din Sectorul 4 București fără apă caldă și căldură

Locuitorii din Sectorul 4 al Bucureștiului se confruntă cu o situație dificilă după ce o avarie majoră la Magistrala Berceni a lăsat peste 1.100 de blocuri fără furnizarea agentului termic pentru apă caldă și încălzire. Compania Municipală Termoenergetica București (CMTEB) a anunțat că problema a apărut pe strada Turnu Măgurele, în apropierea complexului comercial Grand Arena Mall, pe o conductă de 1000mm care datează din anul 1968.

Echipele de intervenție au lucrat intens pentru a izola avaria și a începe lucrările de reparație, dar datorită volumului mare de apă care nu a putut fi evacuat, a fost necesară închiderea magistralei din incinta CTE Progresu. În ciuda eforturilor, furnizarea agentului termic va fi sistată până în data de 14 februarie 2024, ora 23.30. Totuși, există speranța că serviciile vor fi restabilite mai devreme de termenul estimat, pe măsură ce reparațiile vor fi finalizate.

Pentru a ține pasul cu dezvoltările și pentru a oferi informații la zi, Termoenergetica a pus la dispoziția clienților săi numere de telefon și o aplicație mobilă, Termoalert, pentru a raporta situația și a primi actualizări.

Acest incident subliniază provocările cu care se confruntă infrastructura de termoficare a capitalei, care deseori este învechită și vulnerabilă la avarii. În timp ce echipele lucrează neîncetat pentru a remedia situația, locuitorii sunt îndemnați să urmărească comunicatele oficiale și să se pregătească pentru perioada fără căldură și apă caldă.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;