ASF stabilește noi tarife RCA pentru camioanele grele: Valoarea primei limitată la 9.000 de lei

ASF stabilește noi tarife RCA pentru camioanele grele: Valoarea primei limitată la 9.000 de lei

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a anunțat recent aprobarea unei noi formule de calcul pentru tarifele maxime ale polițelor de asigurare obligatorie auto (RCA) destinată transportatorilor cu autovehicule de peste 16 tone. Această decizie, care limitează valoarea primei la clasa B0 la suma de 9.000 de lei, reprezintă un răspuns la solicitările transportatorilor pentru tarife mai echilibrate și sustenabile.

Conform ASF, noua formulă de calcul a fost adoptată în urma unor discuții ample cu reprezentanții industriei de transport și asigurători. Aceasta va intra în vigoare în termen de două zile lucrătoare de la acordarea avizului de către ASF. Măsura este parte a unui plan de acțiune care include și alte inițiative, precum posibilitatea suspendării efectelor contractului RCA pe durata în care autovehiculul nu este utilizat și efectuarea plății primei RCA în rate.

Premierul Marcel Ciolacu și-a exprimat satisfacția în legătură cu noua reglementare, menționând că aceasta va asigura un preț sustenabil pentru transportatori, inclusiv pentru cei mici cu 2-3 camioane, și va permite plata în rate a RCA, dar și posibilitatea suspendării poliței când autovehiculul nu este folosit.

Decizia ASF vine într-un context în care transportatorii și fermierii au protestat pentru condiții mai bune, iar această măsură este văzută ca un pas înainte pentru industria de transport din România.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;