Ajutorul de 250 de lei pe cardurile sociale va ajunge la 2,6 milioane de români

Ajutorul de 250 de lei pe cardurile sociale va ajunge la 2,6 milioane de români

Guvernul României continuă sprijinul pentru cetățenii aflați în dificultate prin încărcarea cardurilor sociale cu o nouă tranșă de ajutor financiar. Începând de luni, 15 aprilie 2024, aproximativ 2,6 milioane de beneficiari eligibili vor primi suma de 250 de lei pe cardurile pentru alimente, a anunțat ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu.

Procesul de încărcare a cardurilor se va desfăşura pe parcursul a zece zile, între 15 și 25 aprilie 2024, perioadă în care toți beneficiarii își vor putea utiliza fondurile pentru achiziționarea de alimente sau pentru mese calde. Printre categoriile de persoane care vor beneficia de acest sprijin se numără persoanele cu handicap, familiile cu cel puţin doi copii, familiile monoparentale, pensionarii cu venituri mici și persoanele fără adăpost.

Această inițiativă guvernamentală are ca scop ameliorarea dificultăților financiare cu care se confruntă unele segmente ale populației și este un exemplu concret de solidaritate socială. Cardurile sociale sunt un instrument eficient care asigură că ajutorul financiar ajunge direct la persoanele care au cea mai mare nevoie de acesta.

Pentru mai multe informații despre eligibilitate și modalitatea de utilizare a cardurilor sociale, beneficiarii sunt îndemnați să consulte informațiile oficiale puse la dispoziție de autorități.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;