Acuzații grave în Arizona: Rudy Giuliani și aliații lui Trump, inculpați pentru subminarea alegerilor din 2020

Acuzații grave în Arizona: Rudy Giuliani și aliații lui Trump, inculpați pentru subminarea alegerilor din 2020

Într-o mișcare juridică de răsunet, statul Arizona a pus sub acuzare 18 persoane, inclusiv pe Rudy Giuliani, fostul avocat al lui Donald Trump, pentru încercarea de a submina rezultatele alegerilor prezidențiale din 2020. Acest demers face parte dintr-o serie de acțiuni legale ce vizează echipa fostului președinte, acuzată de tentativa de a răsturna victoria lui Joe Biden într-unul dintre statele pivot ale Americii.

Conform procurorului general al Arizonei, aceste inculpări vizează un grup de 11 republicani locali și alte 7 persoane din afara statului, care ar fi încercat să formeze o listă alternativă de mari electori în favoarea lui Trump. Acțiunea lor a venit în ciuda faptului că Joe Biden a câștigat Arizona cu o marjă de peste 10.000 de voturi, un rezultat confirmat de numărători multiple și recunoscut la nivel național.

Printre numele sonore implicate se numără Mark Meadows, fostul șef de cabinet al lui Trump, avocații Jenna Ellis și John Eastman, și consilierul de campanie Boris Epshteyn, pe lângă Giuliani. În ciuda acuzațiilor grave, Trump nu a fost inculpat, dar este menționat ca "participant la conspirație neinculpat".

Aceste dezvăluiri vin într-un moment delicat pentru Trump, care și-a anunțat din nou candidatura la președinția SUA, continuând să susțină, fără dovezi, că a fost adevăratul câștigător al alegerilor din 2020. Arizona se alătură astfel statelor Michigan, Georgia și Nevada în demararea de procese penale împotriva celor implicați în tentativele de a submina procesul electoral.

Aceste evenimente subliniază tensiunile politice din SUA și posibilele repercusiuni pentru viitoarele alegeri prezidențiale, într-un context în care integritatea sistemului electoral este mai importantă ca niciodată.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;