Accident grav în Rusia: Un tramvai fără frâne aruncă pasageri și se ciocnește, rezultând un mort și zeci de răniți

Accident grav în Rusia: Un tramvai fără frâne aruncă pasageri și se ciocnește, rezultând un mort și zeci de răniți

Un accident grav a avut loc în orașul Kemerovo din Rusia, în urma căruia un tramvai a pierdut controlul și a aruncat pasageri în fața mașinilor, pentru ca apoi să se ciocnească de un alt tramvai. Incidentul s-a produs pe autostrada Logovaya, în jurul orei 07:30 locale (03:30 ora României), la intrarea pe podul Kuznetsky.

Conform autorităților locale și a mărturiilor video de pe rețelele de socializare, tramvaiul a intrat într-o curbă cu viteză mare, moment în care pasagerii au fost aruncați pe șosea. Ulterior, vehiculul s-a ciocnit de un alt tramvai pe un pod. În urma accidentului, o persoană a decedat și aproximativ 90 de pasageri au fost răniți, dintre care 78 au necesitat internare în spital.

Primarul orașului Kemerovo, Dmitri Anisimov, a confirmat decesul unei victime și internarea răniților, precizând că investigațiile inițiale sugerează că o defecțiune a frânelor sau o eroare umană ar putea fi cauza tragediei. Tramvaiul implicat în accident fusese supus unei revizii la începutul lunii iunie și inspecției tehnice anuale în aprilie 2024. Vatmanița care conducea vehiculul era în funcție din octombrie 2023.

Autoritățile au deschis un dosar penal pentru a investiga circumstanțele exacte ale accidentului și pentru a stabili responsabilitățile. Guvernatorul interimar al regiunii Kemerovo, Ilia Serediuk, a declarat că familiilor victimelor li se oferă asistență psihologică și că spitalele sunt pregătite să ofere îngrijiri medicale necesare celor afectați de acest tragic eveniment.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;