Volodimir Zelenski Vizitează Harkov în Timpul Evacuării Civililor și Confruntărilor Militare

Volodimir Zelenski Vizitează Harkov în Timpul Evacuării Civililor și Confruntărilor Militare

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a efectuat o vizită în regiunea Harkov, în contextul unei noi ofensive lansate de armata rusă. Zelenski a declarat că situația este „în general sub control”, dar a recunoscut că este „extrem de dificilă”. În timpul evacuării a aproximativ 8.000 de civili, majoritatea femei și copii, forțele ruse au folosit drone pentru a ataca vehiculele care transportau civili și polițiști.

Potrivit autorităților ucrainene, trupele rusești au fost respinse parțial din orașul Vovchansk și și-au redus activitatea în sectorul Harkov. Zelenski a primit rapoarte detaliate de la comandanții militari și a discutat planuri de acțiune cu autoritățile regionale și structurile de securitate. Luptele sunt în desfășurare în mai multe orașe din regiune, iar situația pe front este considerată stabilă de către Statul Major al Ucrainei.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;