Ucraina Redefinește Vârsta de Mobilizare Militară în Contextul Conflictului

Ucraina Redefinește Vârsta de Mobilizare Militară în Contextul Conflictului

Într-o mișcare semnificativă pentru structura forțelor sale armate, Ucraina a decis să reducă vârsta de mobilizare militară de la 27 la 25 de ani. Președintele Volodimir Zelenski a promulgat recent această lege, care fusese adoptată de parlamentul ucrainean cu un an în urmă. Schimbarea vine ca răspuns la provocările crescute cu care se confruntă țara în contextul invaziei rusești, inclusiv dificultatea de a recruta voluntari pentru a umple golurile lăsate de pierderile suferite pe front.

Legea intră în vigoare începând cu data de 3 martie, iar guvernul va avea la dispoziție șase luni pentru a actualiza toate textele legislative necesare conform noii reglementări. Această decizie este parte dintr-un pachet mai larg de măsuri care vizează optimizarea procesului de mobilizare. În februarie, Rada Supremă a Ucrainei a votat în prima lectură alte inițiative legislative în acest sens, după o revizuire a unui proiect anterior care nu a fost considerat suficient de eficient.

În decembrie 2023, Zelenski a menționat că armata ucraineană era pregătită să mobilizeze până la 500.000 de persoane suplimentare, însă acest număr a fost revizuit în jos de către noul comandant-șef al armatei, Oleksandr Sîrski. Criticii actualului sistem de recrutare îl descriu ca fiind ineficient și corupt, cerând în același timp demobilizarea celor care au servit pe front pentru perioade îndelungate.

Această schimbare legislativă reflectă realitățile dificile cu care se confruntă Ucraina în menținerea capacității sale defensive și subliniază eforturile continue de a-și consolida răspunsul militar în fața agresiunii rusești.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;