Tratament în România pentru copii palestinieni răniți în Fâșia Gaza

Tratament în România pentru copii palestinieni răniți în Fâșia Gaza

Copii palestinieni răniți în atacurile armatei israeliene din Fâșia Gaza vor primi tratament medical în România, a anunțat Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila. Într-o declarație făcută la Iași, ministrul a informat că pregătirile sunt în curs pentru a aduce copiii afectați prin Mecanismul de Protecție European. Departamentul pentru Situații de Urgență se va ocupa de transportul pacienților.

Pentru a face față nevoilor specifice ale acestor copii, spitalele de pediatrie din București, inclusiv Spitalul "Grigore Alexandrescu" și "Marie Curie", se pregătesc să trateze cazurile cu multitraumă. Cei cu afecțiuni oncologice sunt preconizați să fie tratați la Institutul Clinic Fundeni. Ministrul Rafila nu a specificat un număr exact de copii sau o dată precisă pentru transferul lor în România, dar a menționat că acesta se va întâmpla "într-un viitor foarte, foarte apropiat".

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;