Tragedie în Galați: O mamă reținută pentru uciderea fiicei sale de 9 ani, după un istoric de violență ignorat

Tragedie în Galați: O mamă reținută pentru uciderea fiicei sale de 9 ani, după un istoric de violență ignorat

O tragedie a zguduit orașul Galați, unde o femeie a fost reținută sub acuzația că și-a ucis fiica de 9 ani în urma unor acte repetate de violență. Fetița a fost lovită cu diverse obiecte și arsă cu un aprinzător de aragaz, suferind leziuni interne și externe grave care, potrivit raportului medico-legal, au condus la decesul său.

Vecinii declară că au auzit țipete și zgomote puternice din apartament, dar nimeni nu a intervenit pentru a preveni această tragedie. În timpul interogatoriilor, mama a mărturisit că a comis fapta din cauza nervilor. Va fi supusă unei expertize psihiatrice înainte de a fi prezentată instanței cu propunerea de arestare preventivă.

Cazul este cu atât mai șocant, deoarece anul trecut, Protecția Copilului a investigat familia după ce o educatoare a observat urme de violență pe corpul uneia dintre surorile victimei. Cu toate acestea, ancheta a fost închisă după ce mama a susținut că incidentul a fost unul izolat.

Celelalte două fiice ale femeii, în vârste de 5 și 7 ani, au fost preluate de asistenții sociali și sunt în stare de șoc. Evenimentele subliniază importanța vigilentă a comunității și a autorităților în a raporta și a acționa în cazurile de violență domestică.

Este crucial să reamintim că, în cazul în care sunteți martor sau victimă a violenței domestice, puteți suna la numărul special 0800 500 333 pentru a primi ajutor.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;