Tragedia micuței Danka: Găsită decedată după 10 zile de căutări în Serbia

Tragedia micuței Danka: Găsită decedată după 10 zile de căutări în Serbia

După 10 zile de căutări intense și o mobilizare exemplară a autorităților, Danka Ilić, fetița de numai 2 ani dispărută în Serbia, a fost găsită moartă. Cazul a șocat comunitatea internațională și a adus în atenția publică vulnerabilitatea copiilor în fața pericolelor societății.

Președintele Serbiei, Aleksandar Vučić, a anunțat cu regret că doi bărbați au fost arestați și că au mărturisit crima. În cadrul unei conferințe de presă, Vučić a declarat: „Au mărturisit crima și acum merg în locul unde au aruncat cadavrul copilului. Mulțumim poliției pentru eforturile susținute”.

Danka a dispărut pe data de 26 februarie din apropierea localității Bor și, deși au fost folosite cele mai moderne echipamente pentru căutare, speranțele de a o găsi în viață s-au năruit. Srđan Janković și Dejan Dragijević, din Bor, sunt acum acuzați de uciderea ei. Conform investigațiilor, Janković, care conducea un vehicul de serviciu, ar fi lovit-o pe Danka pe șosea, după care amândoi au încercat să ascundă corpul neînsuflețit al copilei.

Această tragedie a unit comunitățile în căutarea justiției și a determinat o revizuire a măsurilor de siguranță pentru copii în Serbia. În timp ce națiunea își exprimă doliul, se cere ca astfel de evenimente să nu se mai repete și ca protecția celor mici să fie o prioritate.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;