Tentativă de Migrație Eșuată: Doi Cubanezi Prinși Încercând să Traverseze Ilegal Prutul

Tentativă de Migrație Eșuată: Doi Cubanezi Prinși Încercând să Traverseze Ilegal Prutul

Într-un efort disperat de a ajunge în Spania, doi cetățeni cubanezi au fost prinși de polițiștii de frontieră români în timp ce încercau să traverseze râul Prut cu o barcă pneumatică. Incidentul a avut loc în apropierea localității de frontieră Golăești, unde polițiștii, folosind tehnologie de termoviziune, au depistat prezența suspectă a celor doi bărbați.

Imediat după detectare, forțele de ordine s-au mobilizat pentru a intercepta și legitima indivizii. Fără a deține documente necesare pentru a dovedi o intrare legală în România, cubanezii au fost duși la sediul Punctului de Trecere a Frontierei Iași feroviar pentru investigații suplimentare.

Colaborarea strânsă între polițiștii de frontieră români și cei din Republica Moldova a condus la confirmarea identității bărbaților, de 22, respectiv 27 de ani, și a intenției lor de a ajunge la o rudă în Spania. În urma incidentului, autoritățile de frontieră moldovenești i-au preluat pe cei doi în baza unui Acord de Readmisie semnat între România și Republica Moldova.

Poliția de Frontieră a demarat cercetări pentru trecerea frauduloasă a frontierei de stat, un act penal care se pedepsește conform legislației în vigoare. Acest caz subliniază determinarea autorităților de a asigura securitatea granițelor și de a combate migrația ilegală.

Pentru mai multe informații și actualizări, urmăriți-ne pe Google News.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;