Suceava: Vizite neobișnuite la Urgențe - de la păr ridicat la vise urâte

Suceava: Vizite neobișnuite la Urgențe - de la păr ridicat la vise urâte

Situațiile neobișnuite nu sunt o raritate la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Clinic de Urgență "Sf. Ioan cel Nou" din Suceava, unde pacienții se prezintă cu probleme care, adesea, nu constituie cazuri de urgență medicală. Recent, un bărbat a solicitat ajutor medical fiindcă i s-a ridicat părul pe abdomen în timp ce se uita la televizor, iar un altul a venit la UPU pentru că a visat urât, conform declarațiilor medicului-șef de la UPU Suceava, dr. Liviu Cîrlan.

Aceste episoade ilustrează o tendință îngrijorătoare în care aproximativ 80 dintre cei 270-300 de pacienți care ajung zilnic la UPU nu au de fapt o urgență medicală. În special tinerii sunt susceptibili de a interpreta greșit simptomele minore ca semne ale unor boli grave, după ce caută informații pe internet. Această panică nejustificată duce la supraaglomerarea serviciilor de urgență, unde pacienții sunt totuși consultați meticulos, li se măsoară tensiunea, li se face electrocardiogramă și alte investigații, dacă este necesar.

Dr. Cîrlan subliniază nevoia de optimizare a sistemului medical prin implementarea metodei Fast Track pentru evaluarea cazurilor non-urgențe și prin dotarea centrelor de permanență cu echipamentul necesar pentru teste simple, care ar putea preveni vizitele nejustificate la UPU.

UPU Suceava, cu un personal de 11 medici care lucrează în ture pentru a acoperi nevoile non-stop ale pacienților, se confruntă cu provocări semnificative în gestionarea acestor cazuri, care consumă timp și resurse prețioase.

Prin conștientizarea și educarea publicului privind utilizarea adecvată a serviciilor de urgență, se speră că astfel de episoade vor deveni mai puțin frecvente, iar resursele medicale vor fi folosite mai eficient.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;