Spania Recheamă Ambasadorul din Argentina în Urmă Comentariilor Președintelui Javier Milei

Spania Recheamă Ambasadorul din Argentina în Urmă Comentariilor Președintelui Javier Milei

Spania a decis să își retragă ambasadorul din Argentina ca răspuns la declarațiile președintelui argentinian Javier Milei, care a făcut comentarii jignitoare la adresa Spaniei, a premierului Pedro Sanchez și a soției acestuia, Begona Gomez. Incidentul a avut loc în timpul unui discurs susținut de Milei la Convenția „Europa Viva 24” în Madrid, un eveniment organizat de partidul de extremă dreapta Vox.

Milei a criticat ideile socialismului și a făcut aluzii la presupusa corupție a soției premierului spaniol, declarații care au fost clasificate de ministrul spaniol de externe, José Manuel Albares, ca fiind „extrem de grave” și depășind „orice tip de diferenţe politice și ideologice”. Guvernul spaniol așteaptă scuze publice din partea președintelui argentinian, iar ambasadorul Spaniei va fi rechemat până la noi ordine.

Declarațiile lui Milei au venit în urma unui dosar deschis și ulterior clasat de Parchetul din Madrid, privind acuzații de corupție și trafic de influență împotriva Begonei Gomez. Premierul spaniol și-a suspendat temporar activitatea pentru reflecție asupra rămânerii în funcție, alegând în cele din urmă să continue mandatul.

Această criză diplomatică între Spania și Argentina marchează un moment tensionat în relațiile dintre cele două țări, cu repercusiuni atât pe scena politică internă spaniolă, cât și pe cea internațională.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;