Regele Salman al Arabiei Saudite urmează tratament pentru inflamație pulmonară

Regele Salman al Arabiei Saudite urmează tratament pentru inflamație pulmonară

Regele Salman bin Abdulaziz al Arabiei Saudite a început un tratament la Palatul Al Salam din Jeddah pentru o inflamație pulmonară, conform informațiilor furnizate de agenția de presă de stat. Monarhul în vârstă de 88 de ani a fost diagnosticat după ce a prezentat simptome precum temperatură ridicată și dureri articulare, motiv pentru care a fost supus unor teste medicale la clinica regală.

Starea de sănătate a regelui Salman, care a preluat tronul în 2015 și este custodele celor mai sfinte locuri ale Islamului, a fost un subiect delicat în regat. În ultima perioadă, regele a apărut din ce în ce mai rar în public, ceea ce a alimentat speculațiile privind sănătatea sa. De-a lungul anilor, a avut mai multe probleme medicale, inclusiv o operație la vezica biliară și înlocuirea unui stimulator cardiac.

Deși regele Salman este oficial conducătorul regatului, fiul său, prințul moștenitor Mohammed bin Salman, este considerat conducătorul de facto al țării, cel care a inițiat mai multe reforme economice și sociale, cu scopul de a reduce dependența de petrol a Arabiei Saudite.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;