Regele Charles al III-lea Emite un Mesaj de Speranță și Solidaritate în Ajunul Paștelui

Regele Charles al III-lea Emite un Mesaj de Speranță și Solidaritate în Ajunul Paștelui

Într-un gest de compasiune și unitate, Regele Charles al III-lea al Regatului Unit a transmis un mesaj emoționant înaintea Sărbătorilor Pascale, subliniind importanța prieteniei și a sprijinului reciproc în vremuri dificile. Mesajul său audio, înregistrat înaintea ceremoniilor tradiționale din Joia Mare, a fost difuzat în cadrul slujbei religioase de la Catedrala Worcester, în ciuda absenței sale fizice datorate tratamentului împotriva cancerului.

Regele Charles, în vârstă de 75 de ani, a evidențiat binecuvântarea serviciilor diverse care contribuie la bunăstarea națională, dar a accentuat și valoarea inestimabilă a generozității umane: „Dar, dincolo de aceste organizații și de personalul lor altruist, avem nevoie și beneficiem foarte mult de cei care ne întind mâna prieteniei, mai ales în momente de nevoie”, a declarat suveranul.

În timp ce se confruntă cu propria luptă împotriva bolii, Regele Charles a promis să continue să servească poporul cu toată inima, urmând exemplul lui Hristos, așa cum a jurat la încoronarea sa. Mesajul său vine în contextul în care familia regală se confruntă cu provocări de sănătate, inclusiv nora sa, Kate, Prințesa de Wales, care a dezvăluit recent că urmează un tratament de chimioterapie preventivă.

În absența regelui, Regina Camilla va participa la ceremoniile din Joia Mare, menținând tradiția de a înmâna două punguțe cu monede bătute special celor 150 de persoane selectate pentru serviciile lor deosebite în slujba creștinismului, marcând astfel vârsta suveranului.

În ciuda adversităților, Regele Charles se pregătește să se alăture familiei sale la o slujbă restrânsă de Paște la Castelul Windsor, marcând prima sa apariție publică la un eveniment regal de la anunțul bolii sale în februarie. Mesajul său de Paște este un apel la solidaritate și la valorile de bază ale umanității, reiterând angajamentul său neclintit de a sluji cu devotament și speranță.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;