Şoferul "pilot" din Braşov: Pauză forţată de 120 de zile după o cursă cu 275 km/h

Şoferul "pilot" din Braşov: Pauză forţată de 120 de zile după o cursă cu 275 km/h

Poliția Brașov a avut parte de o intervenție neobișnuită, interceptând un şofer care a confundat drumurile publice cu pista de curse, atingând viteza ameţitoare de 275 km/h. "Stimate conducător auto, te informăm că performanța ta a fost mai captivantă decât un film de acțiune, dar consecințele sunt pe măsură", a fost mesajul autorităților pentru vitezoman.

Prins în fapt de radarul poliției, aventurierul volanului a primit o sancțiune pe măsura îndrăznelii sale: o amendă usturătoare și suspendarea permisului de conducere pentru o perioadă de 120 de zile, un interval pe care polițiștii l-au numit sugestiv "permis de odihnă".

Pe lângă penalizarea legală, poliția a adoptat o abordare inedită, sugerându-i șoferului să profite de această pauză forțată pentru a reflecta asupra riscurilor la care se expune prin nerespectarea limitelor de viteză. "Îți recomandăm să citești articole despre pericolele vitezei excesive și să descoperi că respectarea regulilor poate fi surprinzător de distractivă", a adăugat Poliția Brașov, cu un ton care combină seriozitatea cu un strop de umor.

Incidentul nu doar că a atras atenția asupra pericolului pe care îl reprezintă viteza excesivă, dar a și reamintit publicului larg despre importanța respectării regulilor de circulație pentru siguranța tuturor participanților la trafic.

Poliția Brașov a transmis întreaga poveste pe pagina oficială de Facebook, împreună cu un mesaj educativ pentru toți conducătorii auto: "După ce îți vei redobândi permisul, condu în siguranță și fii atent la indicatoarele de viteză - ele nu sunt doar elemente decorative".

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;