Rusia Întărește Securitatea Instalațiilor de Petrol și Gaze în Contextul Atacurilor Ucrainene

Rusia Întărește Securitatea Instalațiilor de Petrol și Gaze în Contextul Atacurilor Ucrainene

Într-un context de securitate regională tensionată, Rusia a anunțat recent că va lua măsuri suplimentare pentru a-și proteja infrastructura critică din domeniul energetic. Oficialii Ministerului Energiei din Rusia și-au exprimat intenția de a implementa sisteme de rachete pentru apărarea instalațiilor de petrol și gaze, ca răspuns la atacurile crescânde asupra acestora.

Artiom Verhov, directorul departamentului pentru dezvoltarea industriei gazelor, a subliniat colaborarea cu Garda Națională Rusă în vederea instalării sistemelor de protecție Pantsir, un sistem de rachete sol-aer cu rază medie de acțiune și de artilerie antiaeriană. Această mișcare vine în urma unei serii de atacuri coordonate de către Ucraina, care au vizat rafinăriile rusești de petrol, într-o încercare de a slăbi capacitatea logistică și de finanțare a eforturilor militare rusești.

Potrivit unor surse din serviciile secrete ucrainene, dronele de atac cu rază lungă de acțiune au reușit să lovească 12 rafinării rusești de la începutul conflictului. Agenția de presă Reuters estimează că în urma acestor atacuri, aproximativ 4,6 milioane de tone de capacitate de rafinare a petrolului rusesc a fost afectată, ceea ce reprezintă aproape 7% din totalul capacității.

Aceste măsuri de securitate accentuate subliniază gravitatea situației și potențialul impact asupra pieței energetice globale. În timp ce conflictul continuă, este clar că infrastructura energetică devine un punct cheie atât în strategia defensivă a Rusiei, cât și în cea ofensivă a Ucrainei.

Pentru mai multe actualizări și informații, urmăriți-ne pe Google News.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;