Rusia Cataloghează Acordul de Securitate SUA-Ucraina drept Insignifiant

Rusia Cataloghează Acordul de Securitate SUA-Ucraina drept Insignifiant

Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei a reacționat la recentul acord de securitate semnat între SUA și Ucraina, etichetându-l drept lipsit de relevanță juridică. Purtătoarea de cuvânt a diplomației ruse, Maria Zaharova, a descris acordul drept o "bucată de hârtie" care nu deține nicio valoare juridică și a sugerat că scopul acestuia este pur și simplu de a oferi o iluzie de sprijin internațional cetățenilor din Ucraina.

În ciuda acestei declarații, acordul semnat cu SUA și Japonia, precum și cu alte țări occidentale, reprezintă un angajament pe termen lung de a oferi asistență militară și financiară Ucrainei în fața agresiunii ruse. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a interpretat semnarea acestui acord ca un pas înainte către integrarea Ucrainei în NATO și ca un mijloc de descurajare a oricăror agresiuni viitoare.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;