Rusia Anunță Neutralizarea unui Atac cu Drone Ucrainene în Marea Neagră

Rusia Anunță Neutralizarea unui Atac cu Drone Ucrainene în Marea Neagră

Rusia a declarat că a reușit să respingă un atac cu drone navale ucrainene asupra unor nave de transport civile în zona de sud-vest a Mării Negre, un punct critic pentru comerțul internațional cu cereale și petrol. Incidentul, care nu a provocat pagube navelor rusești, a avut loc vineri seara și a fost comunicat de Ministerul Apărării de la Moscova.

Conform raportului oficial, o dronă navală ucraineană a fost distrusă prin tiruri de artilerie, iar alte drone au fost neutralizate prin mijloace de război electronic. Aceste acțiuni au avut loc fără a afecta nicio navă civilă sau militară rusească. Informațiile furnizate de Rusia nu au fost încă verificate independent și nu există o declarație oficială din partea Ucrainei cu privire la acest incident.

Marea Neagră servește ca o arteră esențială pentru exporturile de cereale și petrol ale Rusiei și Ucrainei, iar tensiunile din regiune au crescut în urma conflictului prelungit dintre cele două națiuni. În iulie, Rusia a optat să nu reînnoiască un acord care permitea exporturi sigure de cereale prin Marea Neagră, acord intermediat de Turcia.

De asemenea, forțele aeriene ruse au raportat interceptarea și distrugerea a trei drone ucrainene deasupra regiunii Briansk. Detaliile incidentului nu au inclus informații despre eventuale victime sau daune materiale. Cu situația de securitate în Marea Neagră într-o continuă schimbare, comunitatea internațională urmărește cu atenție desfășurarea evenimentelor și impactul lor asupra comerțului global.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;