Rusia amenință cu atacuri asupra țintelor britanice în cazul folosirii armelor britanice de către Ucraina

Rusia amenință cu atacuri asupra țintelor britanice în cazul folosirii armelor britanice de către Ucraina

Ministerul de Externe al Rusiei a avertizat că va riposta asupra țintelor britanice dacă Ucraina va folosi armament primit de la Londra pentru a efectua atacuri pe teritoriul rus. Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a ministerului, a declarat că Rusia va ataca ținte britanice din Ucraina și din alte zone în cazul în care forțele ucrainene lansează atacuri pe teritoriul rus cu armament britanic.

Această declarație vine după ce Ministrul britanic de Externe, David Cameron, a afirmat că Ucraina are dreptul de a lansa atacuri asupra țintelor de pe teritoriul Rusiei, în eforturile de respingere a invaziei militare ruse. În replică la aceste declarații, ambasadorul britanic la Moscova, Nigel Casey, a fost convocat la Ministerul de Externe rus pentru a-i transmite un protest oficial, deși Londra neagă convocarea, susținând că vizita a fost pentru discuții diplomatice de rutină.

Ministerul de Externe de la Moscova a subliniat că ambasadorul britanic a fost avertizat despre consecințele potențial catastrofale ale acțiunilor ostile ale Londrei și a fost îndemnat să respingă afirmațiile provocatoare ale ministrului de Externe britanic.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;