Rusia Ameninţă cu Confiscarea Activelor Occidentale în Răspuns la Decizia SUA

Rusia Ameninţă cu Confiscarea Activelor Occidentale în Răspuns la Decizia SUA

Într-o mișcare care escaladează tensiunile economice globale, Rusia a exprimat o reacție puternică față de recenta legislație adoptată de Camera Reprezentanților a SUA, care ar putea duce la confiscarea și transferul activelor rusești către Ucraina. Viaceslav Volodin, președintele Dumei de Stat a Rusiei și un aliat apropiat al președintelui Vladimir Putin, a avertizat că această acțiune a SUA ar putea avea consecințe grave asupra economiei europene.

Legislația, cunoscută sub numele de "REPO Act", ar permite administrației Biden să confiște active în valoare de miliarde de dolari deținute de ruși în băncile americane, cu scopul de a sprijini eforturile de reconstrucție în Ucraina. Volodin a subliniat că, în timp ce Rusia are active înghețate în valoare de aproximativ 280 de miliarde de euro în afara granițelor sale, doar o mică parte se află în SUA, majoritatea fiind în Uniunea Europeană.

Conform declarațiilor lui Volodin, Rusia ar putea lua măsuri reciproce împotriva activelor străine, ceea ce ar putea avea un impact negativ semnificativ asupra economiilor europene. Cu active rusești în valoare de 210 miliarde de euro (224 de miliarde de dolari) înghețate în UE, răspunsul Rusiei la această legislație americană este așteptat cu îngrijorare de către analiștii economici și liderii europeni.

Această evoluție vine pe fondul tensiunilor continue între Rusia și Occident, legate de conflictul din Ucraina și sancțiunile economice impuse de SUA și UE. Efectele potențiale ale acestor noi măsuri sunt încă neclare, dar cert este că ele adaugă un nou nivel de incertitudine într-un peisaj economic și politic deja volatil.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;