România și Slovacia Își Consolidează Apărarea Aeriană în Contextul NATO

România și Slovacia Își Consolidează Apărarea Aeriană în Contextul NATO

În cadrul recentului exercițiu NATO Ramstein Legacy 24, România a demonstrat capacitățile sale de apărare aeriană, inclusiv operaționalizarea celui de-al doilea sistem Patriot, conform declarațiilor reprezentanței diplomatice a SUA în România. Michael Dickerson, însărcinatul cu afaceri al SUA în România, a subliniat importanța exercițiului pentru descurajarea amenințărilor regionale și apărarea colectivă a NATO. Exercițiul a implicat aproximativ 1.300 de militari din mai multe țări aliate și a avut loc la poligonul de pregătire din Capu Midia.

Pe de altă parte, Slovacia, în contextul susținerii candidaturii lui Mark Rutte pentru poziția de secretar general al NATO, a solicitat alianței un nou sistem anti-aerian. Președintele slovac Peter Pellegrini a făcut acest anunț, menționând că țara a rămas fără un sistem de apărare antiaeriană după donarea sistemului S-300 Ucrainei și retragerea temporară a bateriilor Patriot de către aliați. Pellegrini a exprimat dorința ca Rutte să se asigure de protecția spațiului aerian al Slovaciei, în cazul în care va fi ales secretar general al NATO.

Aceste evoluții reflectă eforturile țărilor membre NATO de a-și întări apărarea aeriană și de a contribui la securitatea colectivă a alianței.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;