Primăvara timpurie prezisă de Marmota Phil în tradiționala Ziua Marmotei

Primăvara timpurie prezisă de Marmota Phil în tradiționala Ziua Marmotei

O veste bună pentru iubitorii de căldură: Punxsutawney Phil, celebra marmotă din Pennsylvania, nu și-a văzut umbra, semn că primăvara ar putea veni mai devreme anul acesta. În fiecare an, pe data de 2 februarie, ochii sunt ațintiți spre orășelul Punxsutawney, unde se desfășoară un eveniment care a devenit cunoscut în toată lumea: Ziua Marmotei.

Conform tradiției, dacă marmota iese din vizuină și vede umbra, ne așteaptă încă șase săptămâni de iarnă aspră. Dacă nu, atunci primăvara va sosi mai devreme. În acest an, Phil a ieșit din vizuina sa amenajată într-un trunchi de copac și nu a văzut nicio umbră, spre bucuria mulțimii adunate să asiste la eveniment. "Vești bune în această Zi a Marmotei. O primăvară timpurie este pe drum", a declarat interpretul oficial al lui Phil.

Această tradiție a început în 1886 și are origini europene, fiind adusă în America de imigranții germani. Deși predicțiile marmotei Phil nu sunt întotdeauna precise, cu o rată de succes de aproximativ 30% în ultimii 10 ani, entuziasmul localnicilor și vizitatorilor nu este diminuat. Evenimentul inspiră comunitatea și aduce un strop de speranță și distracție în mijlocul iernii.

Deși este mai mult un eveniment amuzant decât o metodă științifică de predicție a vremii, Ziua Marmotei continuă să atragă atenția și să adune comunități, indiferent de prognozele meteo. În acest an, chiar dacă Phil a prezis o primăvară timpurie, meteorologii au propriile lor predicții, inclusiv un "râu atmosferic" care se așteaptă să aducă ploi torențiale în California. Totuși, zona Pittsburgh se poate aștepta la vreme blândă și însorită în zilele următoare.

Ziua Marmotei rămâne o parte îndrăgită a culturii populare americane și un simbol al speranței pentru zile mai calde și însorite, indiferent de acuratețea prognozei lui Phil.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;