Premierul Ciolacu Optimist cu Privire la Eliminarea Vizelor pentru SUA în Octombrie

Premierul Ciolacu Optimist cu Privire la Eliminarea Vizelor pentru SUA în Octombrie

Premierul României, Marcel Ciolacu, a exprimat duminică, într-o declarație acordată postului de televiziune Antena 3, optimismul său cu privire la eliminarea vizelor pentru cetățenii români care călătoresc în Statele Unite ale Americii. Premierul a menționat că este "ferm convins" că, până în luna octombrie a acestui an, România va fi inclusă în programul Visa Waiver.

Ciolacu a subliniat importanța mobilizării cetățenilor români în vederea reînnoirii vizelor expirate și a menționat succesul Poloniei în această privință, încurajând un efort similar din partea României. În plus, a punctat că finalul anului fiscal în SUA, care se încheie în septembrie, ar putea reprezenta un moment propice pentru această schimbare.

Președintele României, Klaus Iohannis, a fost mai rezervat în declarațiile sale, evitând să ofere un termen specific. Totuși, în urma întâlnirii cu președintele SUA, Joe Biden, a vorbit despre posibilitatea unei rezolvări în "un viitor destul de apropiat". El a accentuat că procesul de aderare la Visa Waiver implică numeroase discuții tehnice și nu este o decizie pur politică, ci se bazează pe date statistice.

Ministerul de Externe din România și ambasada română în SUA sunt implicate activ în campanii de conștientizare și de îmbunătățire a ratei de acceptare a vizelor, contribuind astfel la creșterea speranțelor pentru o decizie favorabilă în viitorul apropiat.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;