Patru Germani Anchetați pentru Comemorarea Nașterii lui Hitler la Casa sa Natală din Austria

Patru Germani Anchetați pentru Comemorarea Nașterii lui Hitler la Casa sa Natală din Austria

Într-un gest controversat, patru cetățeni germani au fost surprinși de poliția austriacă în timp ce omagiau nașterea lui Adolf Hitler prin depunerea de trandafiri albi la casa natală a dictatorului, situată în Braunau am Inn, vestul Austriei. Incidentul a avut loc sâmbătă, 20 aprilie, dată ce marchează nașterea liderului nazist în anul 1889.

Grupul, format din două surori și partenerii lor, cu vârste cuprinse între 20 și 30 de ani, a fost observat în timp ce făcea fotografii în fața imobilului, unul dintre membrii grupului imitând salutul nazist. Această acțiune a atras atenția patrulei de poliție care i-a condus la secție pentru audieri. Cu toate că una dintre femei a susținut că gestul nu a fost făcut în serios, polițiștii au descoperit pe telefonul său mobil conversații și imagini cu tematică nazistă împărtășite între membrii grupului.

Autoritățile austriece au decis anul trecut să transforme casa natală a lui Hitler într-o secție de poliție, în încercarea de a descuraja astfel de pelerinaje și de a elimina atracția turistică a locului. În ciuda eforturilor de a neutraliza simbolismul asociat cu clădirea, acest incident arată că locuința încă atrage admiratori ai ideologiei naziste.

Poliția austriacă a anunțat că va informa procurorii cu privire la suspiciunea de încălcare a legii care interzice simbolurile nazismului. În Austria, promovarea ideologiei naziste și folosirea simbolurilor sale sunt fapte penale, pedepsite cu închisoare.

Acest caz evidențiază provocările cu care se confruntă societatea în încercarea de a combate extremismul și de a educa generațiile viitoare despre pericolele ideologiilor radicale.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;