Acțiune decisivă a Gărzii de Mediu: Aproape 100 de tone de deșeuri reținute la graniță

Acțiune decisivă a Gărzii de Mediu: Aproape 100 de tone de deșeuri reținute la graniță

Într-o demonstrație de vigilență și responsabilitate față de mediu, Garda Națională de Mediu a oprit în perioada 08 - 11 ianuarie 2024, șase transporturi ce totalizau aproape o sută de tone de deșeuri la intrarea în România. Aceste transporturi, care încercau să intre în țară prin punctele de trecere a frontierei Borș II, Giurgiu și Nădlac II, erau declarate în mod incorect ca mărfuri second-hand.

În cadrul acestei acțiuni coordonate, la punctul de trecere Bihor au fost refuzate trei autotrenuri cu peste 41 de tone de mobilier uzat, etichetat drept „ajutoare umanitare”. Acestea veneau din Spania, Germania și Olanda, având ca destinații județele Oradea, Suceava și Bihor. În Giurgiu, alte două transporturi ce cuprindeau peste 43 de tone de deșeuri metalice și hârtie/carton au fost respinse, provenind din Bulgaria. La Arad, un transport de peste 13 tone de deșeuri de metale neferoase din Cehia a fost, de asemenea, interzis la intrarea în țară, destinatarul fiind din județul Olt.

Aceste măsuri reflectă angajamentul ferm al autorităților de a proteja mediul și de a stopa practicile ilegale de import de deșeuri sub pretextul de ajutoare sau bunuri de ocazie. Garda de Mediu subliniază importanța acestor acțiuni, menționând că, în doar patru zile, s-a evitat intrarea în țară a unei cantități semnificative de deșeuri, care ar fi putut avea consecințe negative asupra mediului și sănătății populației.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;