Paștele în Ucraina: Zelenski Invocă Protecția Divină În Lupta Contra Invaziei Ruse

Paștele în Ucraina: Zelenski Invocă Protecția Divină În Lupta Contra Invaziei Ruse

Într-un mesaj emoționant adresat națiunii în timpul sărbătorii Pascale, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a apelat la unitate și credință în fața adversității, subliniind sprijinul divin în conflictul cu Rusia. Într-un cadru simbolic, în fața Catedralei Sfânta Sofia din Kiev, Zelenski, îmbrăcat într-o cămașă tradițională ucraineană, a vorbit despre rezistența și speranța poporului său în fața războiului.

„Să ne rugăm unii pentru alţii. Când ne apropiem cu toţii unii de alţii, nu mai suntem străini”, a declarat Zelenski, exprimând convingerea că Dumnezeu este de partea Ucrainei, simbolizat printr-un steag ucrainean imaginat pe umărul divin. Mesajul său a fost unul de solidaritate și credință în victoria vieții asupra morții, un ecou al speranței pascale că binele va triumfa.

Președintele a criticat dur acțiunile Rusiei, condamnând invazia și trădarea încrederii de către vecinul estic, care a încălcat principiile biblice de iubire și respect față de aproape. Mesajul său a fost un răspuns la atitudinea Rusiei, care, sub conducerea lui Vladimir Putin și cu sprijinul Patriarhului Chiril I, și-a manifestat propriile pretenții divine de protecție a granițelor.

În timp ce creștinii ortodocși din Ucraina și din întreaga lume sărbătoresc Învierea Domnului, Zelenski a transmis un mesaj de unitate și speranță, subliniind credința într-o victorie finală asupra forțelor ostile. "Paște fericit tuturor, compatrioți ucraineni! Hristos a înviat! El a înviat cu adevărat!", a încheiat președintele ucrainean, împărtășind cu națiunea sa bucuria și speranța acestei sărbători.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;