Operațiunile de Recuperare Continuă după Deraierea Trenului de Marfă pe Ruta Craiova-Caracal

Operațiunile de Recuperare Continuă după Deraierea Trenului de Marfă pe Ruta Craiova-Caracal

Traficul feroviar între Craiova și Caracal rămâne restricționat în urma unui incident major ce a avut loc marți, când un tren de marfă încărcat cu cereale a deraiat. La peste 24 de ore de la eveniment, Compania Națională de Căi Ferate CFR SA a anunțat că trei din cele 11 vagoane implicate au fost deja ridicate de pe linie și scoase din gabarit.

Eforturile de remediere continuă cu ajutorul a două macarale de mare tonaj, având capacitatea de 250, respectiv 125 de tone, care sunt folosite pentru a manevra celelalte opt vagoane rămase răsturnate sau deraiate. În paralel, se lucrează intens la repararea liniilor de cale ferată, afectate pe o distanță de 300 de metri.

Pentru a minimiza disconfortul pasagerilor, circulația trenurilor se efectuează prin rute alternative cu tracțiune Diesel sau prin transbordarea călătorilor cu mijloace auto între stațiile CF Craiova și Caracal, soluții temporare ce vor rămâne în vigoare până la finalizarea lucrărilor.

Un tren Arad - București a înregistrat o întârziere de trei ore miercuri dimineața, indicând impactul semnificativ al incidentului asupra programului de călătorie al pasagerilor. CFR SA își cere scuze pentru inconvenientele create și asigură publicul că echipele lucrează neîntrerupt pentru restabilirea traficului feroviar în condiții de siguranță.

Incidentul este în curs de investigare de către AGIFER, autoritatea responsabilă pentru siguranța feroviară, care va determina cauzele care au condus la deraierea trenului.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;