Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, Refuză Concesii în Negocierile cu Hamas

Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, Refuză Concesii în Negocierile cu Hamas

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a adoptat o poziție fermă în ceea ce privește negocierile cu organizația Hamas, subliniind că Israelul "nu va accepta orice acord și nici cu orice preț". Într-o recentă declarație, Netanyahu a evidențiat obiectivele principale ale Israelului în conflictul cu Hamas, care includ eliminarea grupării, recuperarea ostaticilor și asigurarea că Fâșia Gaza nu va mai reprezenta o amenințare pentru securitatea Israelului.

Conform premierului, Israelul a reușit să distrugă o parte semnificativă din capacitatea militară a Hamas, cu 17 din cele 24 de batalioane deja înfrânte. Netanyahu a subliniat necesitatea de a continua operațiunile pentru eliminarea instalațiilor inamice și neutralizarea rețelei de tuneluri ale Hamas.

În ciuda propunerilor venite din partea mediatorilor internaționali, inclusiv din Qatar, Statele Unite și Egipt, care sugerează un armistițiu în schimbul eliberării ostaticilor și a prizonierilor palestinieni, Netanyahu a respins orice acord care nu corespunde obiectivelor securitare ale Israelului. De asemenea, a negat zvonurile apărute în presă despre un posibil acord ce implică eliberarea unui număr mare de prizonieri palestinieni.

Osama Hamdane, un înalt responsabil al Hamas din Liban, a confirmat că discuțiile despre un armistițiu sunt încă într-o fază preliminară și că propunerea este un acord-cadru care necesită studiu amănunțit.

Israelul continuă să își afirme poziția fermă, cu Netanyahu reiterând că nu vor exista compromisuri atunci când vine vorba de securitatea națională și de eliminarea amenințărilor teroriste.

Andrei Atanasiu
Autor: Andrei Atanasiu

Mă numesc Andrei Atanasiu și sunt editor la PressUpdate.ro. Ador să aduc știrile mai aproape de oameni, să găsesc adevăruri și să împărtășesc povești care contează. Suntem o echipă strânsă aici, și pasiunea mea pentru ju...

Search

Articole Recente

;