NASA amână întoarcerea capsulei Starliner pe Pământ din cauza problemelor tehnice

NASA amână întoarcerea capsulei Starliner pe Pământ din cauza problemelor tehnice

Întoarcerea capsulei spaţiale Boeing Starliner pe Pământ a fost amânată, conform anunțurilor făcute de NASA. Capsula, care transportă astronauții Butch Wilmore și Suni Williams, urma inițial să părăsească Stația Spațială Internațională (ISS) săptămâna trecută, dar noua dată programată este acum cel mai devreme pe 26 iunie, datorită descoperirii unei noi scurgeri de heliu la sistemul de propulsie, adăugându-se celor patru identificate anterior în timpul zborului de 24 de ore spre ISS.

Această misiune a Starliner, care a fost lansată pe 5 iunie, este considerată un test critic pentru NASA înainte de a certifica capsula pentru zboruri de rutină. Deși Starliner este proiectată pentru misiuni de șase luni, aceasta poate rămâne andocată la ISS pentru un maximum de 45 de zile în timpul misiunii curente.

Steve Stich, managerul de program al echipajului NASA, a menționat că amânarea este necesară pentru a oferi echipei mai mult timp pentru a analiza datele și a se asigura că sunt complet pregătiți pentru întoarcerea pe Pământ. Călătoria de întoarcere este așteptată să dureze aproximativ șase ore și să vizeze o aterizare în deșertul Utah, New Mexico sau alte locații de rezervă, în funcție de condițiile meteorologice.

Aceste probleme tehnice sunt cele mai recente într-o serie de provocări întâmpinate de Boeing în dezvoltarea capsulei Starliner, care a avut parte și de un eșec al testului fără echipaj din 2019, dar și de un test repetat cu succes în 2022.

Marius Avreiescu
Autor: Marius Avreiescu

Numele meu este Marius Avreiescu și sunt mândru să mă lucrez ca si editor la PressUpdate.ro. Îmi dedic zilele să filtrez prin mulțimea de informații pentru a oferi cititorilor noștri conținut de calitate, știri pe care t...

Search

Articole Recente

;