MApN Extinde Termenul de Înscriere pentru Recrutarea de Soldați și Gradați Profesioniști

MApN Extinde Termenul de Înscriere pentru Recrutarea de Soldați și Gradați Profesioniști

Ministerul Apărării Naționale (MApN) a anunțat recent că termenul pentru înscrierea candidaților interesați de posturile de soldați și gradați profesioniști a fost extins până la data de 8 martie 2024. Această veste vine ca o oportunitate pentru cei care doresc să se alăture forțelor armate române și nu au apucat să se înscrie în perioada inițială.

Conform informațiilor oficiale, procesul de recrutare și selecție va respecta următorul calendar:

- Înscrierea candidaților: 12 februarie - 8 martie 2024 - Selecția candidaților: 19 februarie - 15 martie 2024

- Examinarea medicală în unitățile sanitare militare: 26 februarie - 22 martie 2024 - Întocmirea finală a dosarelor de candidatură: până la 3 aprilie 2024

Pentru această serie de recrutare, MApN a pus la dispoziție un număr de 5.093 de locuri, distribuite în 41 de județe ale țării precum și în București. Candidații interesați pot obține mai multe informații despre oferta profesională, condițiile de recrutare, selecție și repartiție direct de la unitățile militare pentru care optează sau de la Birourile de informare recrutare din localitatea de domiciliu.

MApN subliniază că sunt anumite condiții și criterii generale pe care candidații trebuie să le îndeplinească pentru a putea opta pentru cariera militară, inclusiv cetățenia română, un istoric curat în ceea ce privește infracțiunile grave și neafilierea politică sau religioasă în timpul serviciului. De asemenea, sunt criterii specifice pentru formarea soldaților și gradaților profesioniști, cum ar fi vârsta, nivelul de educație și permisul de conducere pentru anumite specialități.

Această prelungire a termenului de înscriere este o șansă valoroasă pentru cei care doresc să servească în armata română și să își asume responsabilitățile care vin odată cu această profesie nobilă.

Victorita Ioan
Autor: Victorita Ioan

Sunt Vitorita Ioan și îmi place să spun că magia mea stă în cuvinte, mai precis în cele pe care le împărtășesc ca editor la PressUpdate.ro. Zi de zi, scopul meu e să aduc în lumină povești care contează, să împing limite...

Search

Articole Recente

;